Хогуортс

Изживейте света на магията !
 
ИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВходВъпроси/Отговори

Share | 
 

 Домашни работи!

Go down 
АвторСъобщение
GoGoMaNa
Грифиндор
Грифиндор
avatar

Male
Брой мнения : 179
Местожителство : Sofia
Registration date : 21.03.2008

Герой
Описание на героя ви::

ПисанеЗаглавие: Домашни работи!   Чет Апр 03 2008, 08:23

Тук ще бъдат поставяни ВСИЧКИ домашни работи!

Урок първи:

Хърмаяни Уизли

Тримагически турнир:
Тримагическия турнир започнал като приятелско състезание между трите най-големи магьоснически училища в Европа:Хогуортс,Дурмщанг и Бобатон.Трите училища излъчвали участник който да участва в трите изпитания на турнира.И така турнира си продължавал докато не зачестили смъртните случей.Това довело до спирането на турнира.През годините са били направени няколко опита турнира да бъде възроден,но всички се провалили.Но тогава точно след 3та година на Хари Потър,Дъмбълдор,директорите на училищата и други хора решили,че е време да се направи още един опит.Те направили така че никой участник да не се нарани повреме на трите изпитания,и добавили ново правило което гласяло "Никой ученик под 17 няма право да участва в турнира"
GoGoMaNa:Домашната работа е копирана и не е положен никакъв труд!Минус 100 точки за твоя дом,но засега няма да пиша оценка!Да не се повтаря

nati_fence

Най- известните училища в света на магията

Не съмнено едно от най- известните училища за магьосници е "Хогуортс" то е основано през Х век. В основата на това училище стоят четирима велики магьосници. Това са Годрик Грифиндор, Хелена Хафълпав, Роуина Рейвънклоу и Салазар Слидерин. В самото училище има четири дома, от който всеки носи името на един от основателите като: Грифиндор цени куража и смелостта, Хафълпаф – предаността и търпението, а Рейвънклоу – интелекта и любознателността. Слидерин насърчава коварството и хитростта и настоява “Хогуортс” да приема само потомци на чистокръвни магьоснически родове.
Разбира се всеки един от домовете си има свой ръководител. Ръководителят на дом Грифиндор е Миневра Макгонагъл, на Хафълпав- Помона Спраут, на Рейвънклоу- Филиус Флитуик, а на Слидерин- Сивиръс Снеип. Всеки един от домовете си има и кула в която да живеят учениците разпределени в конкретния дом. Разбира се и всеки си има дух бродник. Духът бродник на "Грифиндор" е сър Николас де Мимси-Порпингтън (Почтибезглавия Ник), а бъбривият портрет на Дебелата дама охранява кръглата дупка, вход към общата стая на “Грифиндор” на седмия етаж на едноименната кула. Входът към подземната обща стая на “Хафълпаф” е неизвестен, но призракът на дома е Дебелия монах. Почетен призрак е Сивата дама, за дома „Рейвънклоу“ входът към общата стая е охраняван строго от Рицаря. Призрак на дом „Смидерин“ е страшният Кървав барон, но слидеринци, които обитават мрачните лабиринти под езерото, не се впечатляват. Общата стая на “Слидерин” е ниска и дълга, с голи каменни стени, а глобуси, провесени от тавана с вериги, мъждукат в зловещо зелено. Мото на “Хогуортс” е къде-къде по-представителното Draco dormiens nunquam titillandus, което мъдро предупреждава на латински: “Спящ дракон никога не бива да бъде гъделичкан.
Друго доста известно училище за магьосници е „Бобатон“ то се намира в Европа, по- точно около Франция. А също и „Друмщранг“, който се намира в северна Европа. За това можем да сме почти сигурни, защото на Тримагическия турнир не участва друго училище, следователно можем да си направим извода, че са само тези три. Но има още няколко известни училища които се спомедават в книгите. Институт Салемските Вещици САЩ,Второ магьосничеко училище в САЩ.

GoGOMaNa:Браво!Доволен съм от домашната ти работа,+ 50 точки за дом Грифиндор!

Джини

Ловът на вещици от средата на ХV до края на XVIIв.

Изгарянето на клада на вещиците, било съвсем излишно, защото те с един обикновен амулет или заклинание усещали пламъците като леко гъделичкане.За съжаление обаче хиляди мъгъли, които били невярно обвинявани, че са магьосници били изгаряни,Това били истинските жертви от ловът на вещици от средата на ХV до края на XVIIв., обхванал цяла Европа.
За около двеста и петдесет години, хората вярвали, че животът им е застрашен от магьоснически заговор. Вярвало се, че различни черни магьосници искали да отхвърлят християнството.Затова хората започнали да избиват всички, които смятали, че имат магьоснически умения.Много хора били изтезавани или убивани като вещици, само защото се мислело, че имат магьоснически умения, въз основа на глупави обвинения.
Още няма сведения, защо се постъпвало така .Важно било, че през ХV в. се изобретил печатът, който помогнал за бързото разпространяване на лъжливите вярвания за изгарянето на вещици.Тази тема били дълго време на първа страница на много вестници.През 1486г. дори се създала книга от двама немски ловци на вещици, която постигнала небивал успех.Тя станала почти толкова купувана, колкото библията.Книгата била четена от всеки човек, с някакво образование.В никакъв случай не можем да кажем, че книгата е била основна причина за засилването на лов на вещиците, но до някаква степен увеличила заблудите, които довели до смъртта на много невинни души.
Във вестник “Malleus” се написали ужасни неща за вещиците, които според тях има договор с дявола, превръщат се в различни същества и убиват бебета.Към тяхното мнение се присъединил и папа Инокентий. Хората започнали да вярват, че е единствения начин да се противопоставят на Сатаната е да избият всички вещици.
Изгарянията били оставяни на Инквизицията, която се занимавала с издирването на ереси(хора, които били против християнството).Тази група, търсела всякакви хора занимаващи се с магия.Селските врачки, които лекували хората от различни уроки и им приготвяли елексири, никога не били одобрявани от църквата, но въпреки всичко били неделима част от населението.Това обаче било до момента, в който църквата обявила, че ереси са всички хора, които имат някакъв вид свръхестествени умения и те ще бъдат наказвани със смърт.
Обвиненията на тази тема не засягали вече само хората, които открито се занимавали с магия, а и тези, които просто изглеждали странно.Много богобоязливи хора разкривали колкото се може повече заподозрени.Всяка по-странно облечена старица на улицата, която си мърмори нещо под носа, или има метла с дълга дръжка била обвинявана, че е магьосница и съответно била екзекутирана.Ако случайно по време на незначителен спор, някой от спорещите обвини другия, че го е проклел, обвинения ще бъде убит. Мъже и жени от всякаква възраст и материално положение били изтезавани и изгаряни на клада.На местата, където се взимала собствеността на хората, които били обвинявани най –често „магьосниците” били от по-богати семейства.Срещу всеки един обикновен човек можели да бъдат отпратени анонимни обвинения.Щом или арестувани хората се смятали за „магьосници” до доказване на противното.

GoGoMaNa:Домашната ти работа е написана и съставена интересно,на мен лично ми направи добро впечатление начина ти на писане!Заслужаваш 50 точки!


Последната промяна е направена от GoGoMaNa на Вто Апр 15 2008, 19:23; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
GoGoMaNa
Грифиндор
Грифиндор
avatar

Male
Брой мнения : 179
Местожителство : Sofia
Registration date : 21.03.2008

Герой
Описание на героя ви::

ПисанеЗаглавие: Re: Домашни работи!   Вто Апр 15 2008, 15:07

Домашна работа на Хърмаяни Уизли,Хафълпаф

Мерлин Амброзиус е пълното име на този велик магьосник, който е допринесъл много за развитието на магията. Бащата на Мерлин е бил зъл демон, а майка му принцеса. Той е бил съветник на крал Артур, кралят взима Мерлин за свой съветник блогодарение на неговите забележими пророчества.

www.wizardio.com/images/merlin.jpg
www.wizardwonderland.com/images/merlin2.jpg
http://merlin.dimi.uniud.it/merlin03/merlin.gif

GoGoMaNa:Домашното ти е прекалено малко и с недостатъчна информация,няма да получиш точки


Ginny-Lunna Granger


МерлинВеликият магьосник Мерлин е бил пророк, заклинател и съветник на крал Артур. Въпреки, че той е един от най-известните вълшебници както в мъгълския така и в магьосническия свят, ние може да съдим за него само по историите разказвани ни от прадедите ни.Според тях той е може да печели войни, да предвещава съдбата и много други.
С неговото име се свързва уелския поет Мирдин, който е полудял по време на война, избягал е в шотландските гори, където е направил някои предсказания , които са се сбъднали.
Семейството на Мерлин било необикновено.Майка му била добродетелна царска дъщеря, а баща му бил демон.От баща си Мерлин наследил магическите възможности, а от майка си добротата.
Още на млади години той доказал магьосническите си умения.Историята е следната:
През 6 век крал Вортигерн се опитвал да издигне своя кула, но колкото и усърдно да се трудели работниците му през нощта постоянно се събаряло всичко построено.Затова след като се посъветвал със свитата си краля решил, че единственото решение е да смеси материала с кръв на дете, на което бащата не е магьосник.И така стигнал до Мерлин.Седемгодишното момче казала на краля, че постройката му не издържа, защото я строи върху езеро.Допълнил, че ако пресушат водния басейн, ще намерят два камъка в които се крият змейове.Предсказанията му се оказали верни и момчето спасило живота си.
След печалната смърт на крал Вертигент, Мерлин се пренасочил и станал пророк на други трима владетели-Артур, Пендрагон и Аврелий.
По времето на Аврелий Мерлин направил една от забележителностите на Англия-Стоунхедж, като преместил камъните от Ирландия.Той го направил само с преместването на ръката си.
По времето на царуването на бащата на Артур пък Мерлин изумил всички още повече.Утер Пендрагон бил се влюбив в омъжена принцеса на име Игерна.След като мъжа и разбрал я заключил добре, за да не може Утер да стигне до нея.Мерлин обаче дал силите на краля да отиде при любимата си.Стражите, които я охранявали били заблудени. В тази нощ се заченал Артур.След няколко години Игерна и Утер се оженила, тъй като мъжа и умрял в сражение.
Мерлин дълги години се грижил за наследника Артур, докато не станал готов да се възкачи на трона.Тогава му служел като пророк.Когато Артур бил на петнадесет , магьосникът му помогнал да вземе меча Екскалибур.Отново с помощта на Мерлин, наследника спечелил последвалата битка.Пророкът му наредил да не изважда меча, докато не му направи знак.Артур го послушал, макар че не бил сигурен в действията си, защото идващата войска печелела. Но щом Мерлин му направил знак, светлината идваща от меча била толкова силна, че заслепила цялата противникова армия.Мерлин помогнал на краля още няколко пъти.
Сигурно на всеки му е интересно да разбере, как този велик магьосник умрял.много просто.Той допуснал голямата грешка да се влюби в чародейка, на коята разкрил своите тайни.Тя ги използвала срещу него и го затворила в един дъб.

GoGoMaNa:Домашното ти е дълго и интересно,радвам се че си се постарала.50 точки за Грифиндор
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
GoGoMaNa
Грифиндор
Грифиндор
avatar

Male
Брой мнения : 179
Местожителство : Sofia
Registration date : 21.03.2008

Герой
Описание на героя ви::

ПисанеЗаглавие: Re: Домашни работи!   Вто Апр 15 2008, 19:16

Beautiful Mind

Мерлин


Магьосникът Мерлин, заклинател, пророк и съветник на крал Артур, е може би най-прочутият вълшебник на всички времена. Английските легенди разказват, че той можел да използва магията си, за да печели войни, да се превръща в куче или елен, да предсказва бъдещето и да управлява човешката съдба.
Мерлин имал необикновени родители, които му завещали особени дарби. Майка му била добродетелна царска дъщеря, докато баща му бил демон или зъл дух наречен 'инкуб'.Мерлин наследил и майчината сидоброта, и бащините си магически способности. Той доказал свръхестествените си сили още като малък и така си спасил живота.
Историята започва с британския крал от Vв. Вортигерн, който неуспешно се опитвал да издигне кула. Колкото ида се трудели работниците му, през нощта построеното се събаряло. Отчаяният Вортигерн се посъветвал със своите вълшебници, които му казала да подсили кулата, смесвайки хоросана с кръв на дете, чийто баща не е човек.Пратениците на клраля скоро открили Мерлин и го довели в замъка. Въпреки че бил едва седем годишен, Мерлин обяснил, че кулата е нестабилна, защото била построена върху подземно езеро. Той също предсказал, че ако пресушат езерото, на дъното в два кухи камъка ще намерят два спящи змея.Когато думите му се оказали истина, кралят пощадил живота му.
След смъртта на Вортигерн, Мерлин станал съветник на трима крале - Аврелий, Утер Пендрагон и Утеровия син Артур.
По времето на цавуването на Аврелий, Мерлин осигурил едно от националните богатства на Англия, Стоунхедж, като с помощта на магическите си способности пренесъм гранитените камъни от Ирландия.
По време на царуването на Утер Пендрагон, Мерлин извършил още по-удивителен подвиг. Утер се бил вслюбил в омъжената херцогиня Игерна. Съпругът й Горлоа я заключил в добре охранявам замък. Ала Мерлин направил магия на Утер и му дал външния вид на Горлоа, за да му позволи да влезе в замъка. Стражите били заблудени, както и Ингерна. Същата нощ бил заченат Артур, бъдещия крал на Британия. Години по-късно, след като истинския херцох умрял в сражение, Утер и Ингерна се оженили.
Мерлин закрилял малкия Артур, докато станал на възраст да се възкачи на трона. По-късно му служил като пророк, магьосник и военен съветник. Когато Артур навърршил петнадесет години, Мерлин му помогнал да се сдобие с магическия меч 'Екскалибур'. По време на последвалата битка му наредил да държи меча в ножницата, докато не му каже да го изтегли. Когато мерлин най-после му дал знак и Артур разахал меча във въздуха, отразилата се от него светлина била толкова ослепителна, че вражеските войници се объркали. Ходът на боя се обърнал и Артур победил.
Мерлин притежавал дарбата да се преобразява в дете, старец, жена, джудже и животно. Той бил способен на успокои бушуващото мор и да накара стените на Артуровия замък, да отблъскат враговете.
Но въпреки необикновените си дарби, великият магьосник домуснал глупава грешка, която довела до гибелта му. Той се влюбил в чародейката Вивиана и й разкрил магическите си тайн. Тя ги използвала срещу него и направила заклинание, с което завинаги го затворила в един дъб.


Ето още малко картинки =)
http://fc03.deviantart.com/fs8/i/2005/357/0/6/Merlin_by_GP_Gopher.jpg
http://chantal-stainedglasspatterns.com/3merlin_btn.jpg
http://imagecache2.allposters.com/images/pic/AGF/7836~Merlin-and-Fantasy-Posters.jpg
GoGoMaNa:Изключително съм доволен от домашната ти работа!Просто нямам думи!(да не литнеш в облаците) +100 точки
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
GoGoMaNa
Грифиндор
Грифиндор
avatar

Male
Брой мнения : 179
Местожителство : Sofia
Registration date : 21.03.2008

Герой
Описание на героя ви::

ПисанеЗаглавие: Re: Домашни работи!   Сря Апр 16 2008, 13:37

nati_fence


Животът на Мерлин
Всъщност Мeрлин е бил уелски поет от шести век. Въпреки че самият живот на Мерлин е обявен за легенда, реалната история може да докаже че този човек е съществувал.
Той е полудял по време да битка и избягал в шотланските гори. Там оспял да направи много предсказания за бъдещето. Този магьосник е включен в английския фолклор. В "История на британските крлаи"- разказ за възникването на Британия, който е написан през 1136година, историите за Мерлин били доразвити.
Подобно на множеството магьосници, Мерлин е имал необикновенни родители. Майката на Мерлин била царска дъщера, а баща му- зъл дух наречен "инкуб". След като родителите му се оженили и Мерлин се родил, той бил наследил добротата от майка си и магическите способностти от баща си.
Още като седемгодшен Мерлин проявил свойте способностти обяснявай ки на британския крал, че кулата му няма да се построи тъй като е върху подземно езето. Но младият Мерлин също подсказал, че ако пресушат езерото ще открият два кухи камъка и два спящи змея. Всички тези предсказания били верни.
Говори се че Мерлин е имал и дарба не само да предсказва бъдещето, а и да се преобразява. Той можел да стане ако дете, старец, жена, джудже или вид животно. Мерлин можел да успокои морето и да накара крепосните стени на Камелот да отблъснат противниците си. Но въпреки всичките си тези дарби Мерлин направил една глупава грешка, заради която се обрекал на гибел. Той се влюбил в Вавиана, наречена Господарката на езерото и й разкрил тайните си способнстти. Тя се използва от новите си знания и направила зкалинание от което го омагьосала и затворила в един дъб.
И все пак Мерлин е бил мнгоо велик магьосник. Офицялната кореспонденция дори е наградила Албус Дъмбълдор с наградата Ордена на Мерлин, нещо с което би се гордял всеки магьосник.
GoGoMaNa:+50 точки за Грифиндор
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
GoGoMaNa
Грифиндор
Грифиндор
avatar

Male
Брой мнения : 179
Местожителство : Sofia
Registration date : 21.03.2008

Герой
Описание на героя ви::

ПисанеЗаглавие: Re: Домашни работи!   Сря Апр 16 2008, 13:59

Домашна работа към урок номер 2:

Разкажете за един известен вещер.Да се предаде до 18.04,15:00ч.

Хърмаяни Уизли Хафълпаф

Албус Дъмбълдор (Albus Dumbledore)
Пълното му име е Албус Перцивал Улфрик Брайън Дъмбълдор. Той е висок, слаб с дълга брада и коса. Има очила с форма на полумесеци. Албус е добър по характер.Има очила с форма на полумесеци. Той е най- великия магьосник за своето време. Роден е през 1923г. В семейството на магьосници. Има сестра Ариана и брат Абърфорт, майкаму се е казвала Кендра, а баща му Перцивал. Дъмбълдор е прочут най- вече с победата си над черният магьосник Гриндълуолд през 1945г., със откриването на 12употреби на змейската кръв и с работата по алхимия заедно със своя съдружник Николас Фламел. Албус е единственият от когото Волдемор някога се страхувал. Той е бивш учител по Трансфигурация и е директор на Хогуортс. Той притежава Орден на Мерлин 1ва степен. Албус обича камерна музика и боулинг. Многократно е бил предлаган за министър на магията, но той винаги е отказвал. Професор Дъмбълдор е почитен член на магисъбора. Той е нищожил един от хоркруксите на Волдемор. Бива убит от Сивъръс Снейп през 1997.
GoGOMaNa:Няма защо да се притесняваш,хайде,само с един час закъсня+50 т. за Хафълпаф
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ginny-Lunna Granger
Лечителка
Лечителка
avatar

Female
Брой мнения : 496
Age : 22
Местожителство : Лондон
Дом : Griffyndor
Registration date : 17.02.2008

Герой
Описание на героя ви::

ПисанеЗаглавие: Re: Домашни работи!   Сря Апр 23 2008, 23:38

Тук ще публикувам домашните, след като всикчи ги предадат.Срока за псоледното домашно е 27.04.08г.Мога малко да закъснея с публикуването, защото няма да съм в България, но съм се погрижила да ви пуснат втори урок.Моля, да бъда извинена.

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Домашни работи!   

Върнете се в началото Go down
 
Домашни работи!
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Хогуортс :: Учебни предмети :: История на магията и Хогуортс-
Идете на: